KUDÜS (MESCİD-İ AKSA) TURU
Tel Aviv - Kudüs – Eriha - Lût Gölü (Ölü Deniz) – El Halil – Beytüllahim – Yafa
İstanbul Tel Aviv
Kudüs
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali Giden Yolcu Salonu THY kontuarında saat 05:30’de buluşuyoruz. Güvenlik, check-in ve pasaport işlemleri sonrası THY'nin TK784 seferi ile 07:45’de Tel Aviv’e hareket ediyoruz. Varış: 08:55. Güvenlik araştırmalarını müteakip Kudüs'e hareket ediyoruz. Varışta. Mescid-i Aksâ Külliyesi içinde yer alan Mervan Mescidi, Mescid-i Aksa, Mirac'ta Peygamberimizin, üzerinde göklere ve ötesine yükseldiği Muallak Taş etrafına inşa edilen Kubbetüs Sahra ve Mirac gecesi kendisini Mekke'den Kudüs'e binek olarak getiren Burak'ı bağladığı Burak Mescidi'ni ziyareti müteakip arzu edenlerle Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı'nı kılıyoruz. Cuma Namazı sonrasında Ağlama Duvarı, Kıyamet Kilisesi ve Hz. Ömer Camisi'ni ziyaretin ardından akşam yemeğini müteakip arzu edenlerle Mescid-i Aksa'da akşam ve yatsı namazı sonrası konaklama otelimizde.
Kudüs El Halil
Beytüllahim
Kudüs (Miraç Kandili)
Arzu edenlerle Mescid-i Aksâ’da sabah namazı sonrası otelde alacağımız kahvaltının ardından El Halil şehrine hareket ediyoruz. Burada Harem-i İbrahim içinde Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Yusuf (A.S) Peygamberlerin kabirlerini ziyareti müteakip Beytüllahim şehrine geçiyoruz. Kutsal Doğuş Kilisesi içinde kalan Hz. İsa (A.S.)'ın doğduğu yeri ve bitişiğinde yer alan Hz. Ömer Camisi'ni ziyaret sonrası kısa bir molanın ardından Kudüs'e dönüyoruz. Akşam yemeğini müteakip Mescid-i Aksa'da akşam ve yatsı namazı sonrası Miraç Kandili'ni Eda ediyoruz. konaklama otelimizde.
Kudüs Eriha
Lut Gölü
Kudüs
Kudüs Yafa
Tel Aviv
İstanbul
Arzu edenlerle Mescid-i Aksâ’da sabah namazı sonrası otelde alacağımız kahvaltının ardından, Sion Tepesi'nde yer alan Hz. Davud (A.S.) Türbesi, Hz. İsa (A.S.)’nın son akşam yemeğini yediği mahal ve Hz.Meryem’in son gününün geçtiği ziyaretinin ardından Ağlama Duvarı, Kıyame Kilisesi ve Hz. Ömer Camisi'ni ziyaretin ardından Mescid-i Aksa'da Öğle Namazı'nı kılıyoruz.. Dönüş yolculuğumuz için 14:00’de Yafa’ya hareket ediyoruz. Yafa’da Hasan Paşa Camisi, Sultan Mahmud Külliyesi ve Bahriye Mescidi ziyaretleri sonrası. Tel Aviv Havalimanı'na hareket ediyoruz. Güvenlik, check-in ve pasaport işlemleri sonrası THY'nin TK837 seferi ile 18:00’da İstanbul Havalimanı’na hareket ediyoruz. Varış: 21:15.